Zadencrackers, een lekker alternatief voor brood
Als je over wilt stappen op oer-voeding kan het best moeilijk zijn om minder of geen brood meer te eten.
Voor mijzelf was dit wel één van de grootste uitdagingen toen ik mijn voeding ging veranderen.
Deze zaden crackers zijn een goed en lekker alternatief. Je kunt ze beleggen, maar ook zonder beleg zijn ze heel lekker.
Ook lekker bij een kop soep of bij een salade.
Dit heb je nodig:
- 180 gram zaden en pitten
- 50 gram amandelmeel
- 1 ei
- 1 theelepel zeezout
- Italiaanse of Provençaalse kruiden ( optioneel)
- 1 eetlepel olijfolie of (gesmolten) kokosolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng de zaden met het amandelmeel, het ei, de olie en het zout in een kom. Je kunt er naar smaak kruiden doorheen doen, maar dit hoeft niet.
- Leg de massa op een stuk bakpapier en leg een ander stuk bakpapier er boven op. Rol nu het mengsel uit m.b.v. een deegroller of een lege fles tussen de 2 vellen papier, tot ongeveer 2 mm dikte.
- Leg het uitgerolde ‘deeg’ met het onderste vel bakpapier op de bakplaat ( het bovenste vel gooi je weg)
- Je kunt er met een mes vierkantjes in maken, zónder door te snijden. Na het bakken kun je de crackers hierop breken.
- Bak het bruin en knapperig in de oven gedurende 25-30 minuten.
Reacties
Een reactie posten