Zadencrackers, een lekker alternatief voor brood


Als je over wilt stappen op oer-voeding kan het best moeilijk zijn om minder of geen brood meer te eten. 


Voor mijzelf was dit wel één van de grootste uitdagingen toen ik mijn voeding ging veranderen.

Deze zaden crackers zijn een goed en lekker alternatief. Je kunt ze beleggen, maar ook zonder beleg zijn ze heel lekker.
Ook lekker bij een kop soep of bij een salade.

Dit heb je nodig:

  • 180 gram zaden en pitten
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel zeezout
  • Italiaanse of Provençaalse  kruiden ( optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie of (gesmolten) kokosolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng de zaden met het amandelmeel, het ei, de olie en het zout in een kom. Je kunt er naar smaak  kruiden doorheen doen, maar dit hoeft niet.
  • Leg de massa op een stuk bakpapier en leg een ander stuk bakpapier er boven op. Rol nu het mengsel uit m.b.v. een deegroller of een lege fles tussen de 2 vellen papier, tot ongeveer 2 mm dikte.
  • Leg het uitgerolde ‘deeg’ met het onderste vel bakpapier op de bakplaat ( het bovenste vel gooi je weg)
  • Je kunt er  met een mes vierkantjes in maken, zónder door te snijden. Na het bakken kun je de crackers hierop breken.
  • Bak het bruin en knapperig in de oven gedurende 25-30 minuten.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Angst voor Koolhydraten

Je leefstijl veranderen, hoe doe je dat?

MSG of E621, wat is het en waarom je het beter kunt vermijden