Romige kip-curry met champignons
Koken zonder pakjes of zakjes, hoe doe je dat?
Het is al best lang geleden dat er in mijn keukenkastje pakjes en zakjes stonden om sauzen of gerechten mee te maken.
Een favoriet was kip met kerriesaus, waarbij de saus uit een pakje kwam.
Het was makkelijk en best smakelijk ( vonden we toen ). Waar ik me toen nog niet bewust van was, was dat het zakje bomvol chemische toevoegingen zit. Dé reden waarom ik het nu niet meer gebruik.
Maar kip-curry is nog steeds een favoriet gerecht bij ons.
En wat blijkt: zonder pakje of zakje is het nét zo gemakkelijk om te maken en nog véél lekkerder ook.
Bovendien kun je het helemaal naar je eigen smaak kruiden.
Het recept:
Voor 2 personen, bereidingstijd ongeveer 20 minuten.
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet , in blokjes gesneden
- 1 ui, fijn gesneden
- 1-2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 blikje kokosmelk
- 1/2 doosje champignons, in plakjes
- 2 ons sperzieboontjes, diepvries of vers even kort voorgekookt.
- Kokosolie
- 1-2 eetlepels kerriepoeder
- peper
- (keltisch) zeezout
Bereiding:
- Verhit de kokosolie in een hapjespan, fruit de ui en de knoflook licht en bak dan de kipfilet mee.
- Voeg de champignons en boontjes toe en bak even mee.
- Doe de kerriepoeder, naar smaak, er bij.
- Schep de bovenste, dikke laag van de kokosmelk en doe dit bij het kipmengsel. en roer dit goed door. Bewaar het kokoswater wat achterblijft!
- Als de saus te dik is, kun je wat van het kokoswater toevoegen tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Laat alles nog 5-10 minuten zachtjes gaar worden. Maak op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra kerriepoeder.
- Lekker met doperwtjes, een frisse salade en/of bloemkoolrijst.
Reacties
Een reactie posten