Graanvrij 'brood'
Wil je geen of minder brood eten, dan kan dat best weleens lastig zijn.
Bij een salade of een kop soep is een stukje brood altijd lekker. Gewoon brood heeft nogal wat nadelen voor onze gezondheid.
Dit graanvrije brood is een goed alternatief. Je bakt het zelf, dus je weet wat er in zit 😉
Ingrediënten:
- 190 gram amandelmeel
- 35 gram lijnzaad
- 2 eetlepels kokosmeel
- Snuf zout
- 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
- 1 theelepel bakpoeder (wijnsteenzuur)
- 5 eieren
- 60 gram kokosolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel appel cider azijn
Bereiding:
• Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met
bakpapier
• Maal het lijnzaad fijn, tot meel ( bv in een koffiemolen of foodprocessor)
• Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar.
• Doe daarna de vloeibare ingrediënten erbij.
• Mix dit goed totdat je een stevig beslag hebt. Het lijkt een beetje op
cakebeslag.
• Doe het beslag in de bakvorm en bak het in 50 minuten gaar. Controleer
met een prikker of het brood gaar is.
Reacties
Een reactie posten